Košík je prázdný
Kategorie zboží

Czech Virus MPS-5 Pro Vegan 1000 g jahoda banán


Vícesložkový rostlinný protein (100% vegan).
Vaše cena 862,00
Vaše cena bez DPH 769,64
 
Dostupnost Skladem 4 ks
Odesíláme v pondělí 30.12.

Podrobný popis

Chcete zlepšit svůj výkon a zdraví bez živočišných produktů? Vyzkoušejte MPS-5 PRO Vegan, výjimečný rostlinný proteinový prášek, který vám dodá všechny esenciální aminokyseliny z pěti zdrojů rostlinných proteinů. MPS-5 PRO Vegan je nový rostlinný proteinový prášek od značky Czech Virus, který obsahuje směs pěti druhů rostlinných proteinů: hrachový, rýžový, kokosový, dýňový a mandlový, a je obohacen o trávící enzymy bromelain a papain. Neobsahuje umělá barviva ani aromata a je slazen kombinací sukralózy a steviol-glykosidů. Produkt je zaměřen na vegany a ty, kteří preferují rostlinné zdroje bílkovin a je navržen jako alternativa k tradičním živočišným proteinům, jako je best-seller mezi vícesložkami - MPS-5 PRO. MPS-5 PRO Vegan je vytvořen na základě našeho best-selleru MPS-5 PRO, který obsahuje živočišné bílkoviny a proto jsme se rozhodli pro novou alternativu pro lidi, kteří preferují rostlinnou stravu. Hrachový izolát (75 %) Hrachový proteinový izolát je výrobek, který se získává z hrachu a obsahuje velké množství proteinů a málo tuku. Je oblíbeným zdrojem bílkovin pro vegany, vegetariány a osoby, které trpí alergií na laktózu. Hrachový proteinový izolát obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo nedokáže samo vytvořit a musí je přijímat stravou. Díky tomu se hrachový proteinový izolát považuje za kvalitní zdroj bílkovin. Chuť hrachového izolátu je téměř neutrální. Hrachový izolát také obsahuje vlákninu, která pomáhá udržovat trávicí trakt zdravý a regulovat hladinu cukru v krvi. Rýžový izolát (10 %) Rýžový proteinový izolát je surovina, která se získává z rýže a obsahuje vysoké množství bílkovin a málo tuku. Rýžový proteinový izolát se často používá jako náhrada masa a laktózy pro vegany, vegetariány a osoby, které mají intoleranci na laktózu. Rýžový proteinový izolát je zdrojem bílkovin, který je velmi snadno stravitelný. Díky tomu se rýžový proteinový izolát používá jako doplněk stravy po tréninku, aby se rychle zásobily svaly potřebnými aminokyselinami pro regeneraci a růst. Hodnota biologické dostupnosti bílkovin v rýžovém proteinovém izolátu je nižší než u živočišných bílkovin, jako jsou například bílkoviny obsažené v hovězím nebo vajecích. Pro zajištění plnohodnotného a vyváženého příjmu bílkovin by se rýžový proteinový izolát měl kombinovat s jinými zdroji bílkovin, jako jsou například luštěniny (proto náš produkt kombinuje různé druhy). Kokosový protein (5 %) Kokosový protein je druh rostlinného proteinu, který se získává ze sušené kokosové dužiny. Kokosový protein je vhodný pro vegany a vegetariány, kteří hledají alternativní zdroj bílkovin k živočišným bílkovinám. Kokosový protein je velmi bohatý na esenciální aminokyseliny, zejména na BCAA (leucin, isoleucin a valin), které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů. Kokosový protein je také snadno stravitelný a obsahuje malé množství tuku. Kokosový protein má sladkou a jemnou chuť. Kokosový protein také obsahuje vlákninu. Dýňový protein (5 %) Dýňový protein je rostlinný proteinový prášek získávaný ze semen dýní. Obsahuje vysoké množství bílkovin a je vhodný pro vegetariány, vegany a osoby s intolerancí na laktózu. Dýňový protein je bohatý na esenciální aminokyseliny, jako jsou leucin, isoleucin a valin, které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů. Také obsahuje mnoho dalších důležitých živin, jako jsou vitamíny B a minerály, jako je hořčík, fosfor a zinek. Dýňový protein je snadno stravitelný a má příjemnou chuť. Mandlový protein (5 %) Mandlový protein je rostlinný proteinový prášek získávaný z mandlí. Mandlový protein obsahuje vysoké množství bílkovin a je bohatý na esenciální aminokyseliny, zejména na arginin a glutamin, které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů. Také obsahuje mnoho důležitých živin, jako jsou vitamíny B a minerály, jako je vápník a hořčík. Mandlový protein má příjemnou chuť a vůni mandlí. Přidané enzymy a skvělá chuť Proteiny značky Czech Virus se vyznačují originalitou a inovacemi (například první použití probiotik v proteinech u CZ značek u Pure Elite CFM). Z tohoto důvodu jsme k blendu proteinů založeném na poznatcích ze studií přidali enzymy, které ještě více pomohou s maximální využitelností proteinu. Papain a Bromelain (více informací o jednotlivých enzymech níže). K tomu všemu je chuť velmi příjemná s očekávanou strukturou, která je přirozená u rostlinných zdrojů. JAKÁ JE VYUŽITELNOST ROSTLINNÝCH PROTEINŮ OPROTI "KLASICKÝM"? Než se dostaneme k hodnotám jednotlivých proteinů, je nutné si vysvětlit, jakým způsobem se stanovuje měření. Je to důležité zejména u rostlinných proteinů, které zde nejsou tak dlouho, jako klasické syrovátkové nebo mléčné. U jednotlivých proteinů si ukážeme biologickou hodnotu (BH) a DIAAS (z anglického digestible indispensable amino acid score). Biologická hodnota (BH) je měřítkem toho, jak efektivně může tělo využít bílkoviny z určitého zdroje potravy. BH se vypočítá porovnáním množství dusíku zadrženého v těle s množstvím dusíku absorbovaného z potravy. Vyšší BH znamená, že tělo využívá více bílkovin. BH však nebere v úvahu stravitelnost proteinu ani složení aminokyselin. DIAAS je naproti tomu novější metoda hodnocení kvality bílkovin, která bere v úvahu jak stravitelnost, tak aminokyselinové složení bílkoviny. DIAAS je založen na konceptu, že požadavky těla na každou esenciální aminokyselinu nejsou splněny zdrojem bílkovin, pokud tento zdroj neobsahuje všechny esenciální aminokyseliny v dostatečném množství. DIAAS je považován za přesnější a komplexnější měřítko kvality bílkovin než BH. Obecně je tedy DIAAS považován za přesnější a komplexnější měřítko kvality bílkovin než BV. Obě měření však mohou poskytnout užitečné informace o kvalitě bílkovin a výběr toho, které z nich použít, může záviset na konkrétním kontextu a cílech hodnocení. MPS-5 Vegan stojí zejména na hráchovém a rýžovém izolátu - je to z důvodu jejich kvality a hodnot. Další 3 druhy proteinu jsou přidány zejména pro pestrost, vliv na chuť, ale i kvůli větší komplexnosti produktu. Produkt kopíruje svou živočišnou ultra úspěšnou kopii - MPS-5 PRO - krále vícesložkových proteinů na našem trhu. Nyní již k jednotlivým druhům - syrovátkové jsou zde samozejmě jen pro srovnání, produkt obsahuje 100% rostlinné zdroje:

Protein Biologická hodnota DIAAS hodnota

Syrovátkový izolát 104-159 1.00

Syrovátkový koncentrát 104 1.00

Sojový protein 74-96 0.99

Konopný protein 65 0.91

Hrachový izolát 80-85 0.91-0.95

Rýžový izolát 83 0.47-0.58

Kokosový protein 19-23 0.58-0.62

Dýňový protein 35-45 0.89

Mandlový protein 50-60 0.90-0.94 Tučně jsou označeny zdroje v našem produktu. Je důležité poznamenat, že Biologická hodnota a DIAAS hodnota mohou být mírně odlišné v různých studiích a výzkumech. Tyto hodnoty jsou proto pouze orientační a mohou se lišit v závislosti na zdroji a kvalitě proteinu. Biologická hodnota a DIAAS může být u vícesložkových proteinů vyšší než u jednotlivých zdrojů bílkovin. Je to proto, že různé proteiny mají různé profily aminokyselin a míru stravitelnosti a jejich kombinace může poskytnout úplnější škálu aminokyselin a zlepšit celkovou stravitelnost proteinů. Kombinace rostlinných proteinů, jako je hrachový a rýžový protein, může poskytnout kompletnější řadu esenciálních aminokyselin a zlepšit stravitelnost proteinů, což má za následek vyšší DIAAS a potenciálně vyšší biologickou hodnotu. To je důvod, proč kombinujeme pět druhů proteinů. Poslední příklad může být studie publikovaná v Journal of Food Science and Technology v roce 2020, která zkoumala kombinaci hrachu, rýže a proteinu z fazolí. Výsledkem byla hodnota DIAAS 1.00, zatímco jednotlivé proteiny měly hodnoty DIAAS v rozmezí 0.55 až 0.90. TRÁVÍCÍ ENZYMY Papain je proteolytický enzym, obsažený především ve šťávě nezralých plodů a latexu papajovníku (Carica papaya). Papain hydrolyticky štěpí peptidy, amidy i estery. Bromelain je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu. Štěpí bílkoviny a sráží mléko. Bromelian obsažený v přírodních produktech je vyráběný ze stopky ananasu a liší se od enzymu, který je obsažený v plodu.. ROZDĚLENÍ ZDROJŮ BÍLKOVIN V MPS-5 PRO VEGAN

ROZDĚLENÍ ZDROJŮ BÍLKOVIN V MPS-5 PRO VEGAN

POUŽITÉ SUROVINY A JEJICH ZDROJE Hrachový izolát (75 % bílkovin produktu) Vysoce kvalitní rostlinný protein z hrachu s vysokým obsahem esenciálních aminokyselin a bez laktózy a lepku. Rýžový izolát (10 % bílkovin produktu) Čistá forma rýžového proteinu s minimálním obsahem tuků a sacharidů, vhodná pro vegany a lidi s alergií na mléko nebo sóju. Kokosový protein (5 % bílkovin produktu) Rostlinný protein ze sušené kokosové dužiny s vysokým obsahem vlákniny a zdravých tuků, vhodný pro vegany a osoby s alergiemi na sóju, mléko a lepek. Dýňový protein (5 % bílkovin produktu) Rostlinný protein ze semen dýně s vysokým obsahem esenciálních aminokyselin, vitamínů a minerálů, vhodný pro vegany a osoby s alergiemi na sóju, mléko a lepek. Mandlový protein (5 % bílkovin produktu) Rostlinný proteinový prášek získávaný z mandlí, bohatý na zdravé tuky, vlákninu a minerály. Papain Papain je proteolytický enzym, obsažený především v papáji. Hydrolyticky štěpí peptidy, amidy i estery. Bromelain Bromelain je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu. Štěpí bílkoviny a sráží mléko. Další použité látky Viz. složení, liší se dle příchutě. Doporučené dávkování:

rozmíchejte 1 dávku (30 gramů) v 300 ml vody nebo rostlinného mléka použijte mixér nebo šejkr v závislosti na denní potřebě bílkovin užívejte 2-3 dávky denně Tabulka nutričních hodnot:

100 g čokoláda jahoda-banán

Energetická hodnota 1693 kJ/402 kcal 1734 kJ/412 kcal

Tuky 10 g 10 g

  • z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g 2,7 g

Sacharidy 13 g 10 g

  • z toho cukry 1 g 1,8 g

Bílkoviny 61 g 67 g

Sůl 4 g 4,40 g

Vitamín B5 200 mg (3333 % RHP) 200 mg (3333 % RHP)

Vitamín B12 8,3 mcg (332 % RHP) 8,3 mcg (332 % RHP)

Trávící enzymy 100 mg 100 mg

Bromelain 50 mg 50 mg

Papain 50 mg 50 mg

30 g (1 dávka) čokoláda jahoda-banán

Energetická hodnota 508 kJ/ 121 kcal 520 kJ/124 kcal

Tuky 3 g 3 g

  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,93 g 0,81 g

Sacharidy 3,9 g 3 g

  • z toho cukry 0,3 g 0,54 g

Bílkoviny 18,3 g 20,1 g

Sůl 1,2 g 1,32 g

Vitamín B5 60 mg 60 mg

Vitamín B12 2,49 mcg 2,49 mcg

Trávící enzymy 30 mg 30 mg

Bromelain 15 mg 15 mg

Papain 15 mg 15 mg

Aminokyselinové spektrum Obsah %

Alanin 3,02

Arginin 5,84

Kyselina asparagová 7,52

Cystin 0,85

Glutamic Acid 11,4

Glycin 2,78

Histidin** 1,68

Isoleucin** 3,04

Leucin** 5,68

Lysin** 4,56

Methionin** 0,83

Fenylalanin** 3,73

Prolin 3,04

Serin 3,54

Treonin** 2,61

Tryptophan** 0,7

Tyrosin 2,71

Valin** 3,48

BCAA - Obsah celkem 12,2 % Esenciální aminokyseliny RHP - referenční hodnota příjmu (dříve doporučená denní dávka) Složení: Čokoláda: Hrachový proteinový izolát 75 %, aroma, odtučněný kakaový prášek, rýžový proteinový izolát 10 %, kokosový protein 5 %, dýňový protein 5 %, mandlový protein 5 %, sůl, sladidla (sukralóza, steviol-glykosidy ze stévie), kyselina pantotenová (D-pantothenát vápenatý), bromelain z ananasu (1200 GDU/g), papain z papáji (1,5 FIP U/mg), vitamín B12 (kyanokobalamin). Jahoda-banán: Hrachový proteinový izolát 75 %, rýžový proteinový izolát 10 %, aroma, kokosový protein 5 %, dýňový protein 5 %, mandlový protein 5 %**, jahodový prášek, sůl, koncentrát z červené řepy v prášku (maltodextrin, koncentrát z řepy, kyselina citrónová), regulátor kyselosti (kyselina jablečná), sladidla (sukralóza, steviol-glykosidy ze stévie), kyselina pantotenová (D-pantothenát vápenatý), bromelain z ananasu (1200 GDU/g), papain z papáji (1,5 FIP U/mg), vitamín B12 (kyanokobalamin). ** % bílkovin produktu Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Výrobek vyroben v závodě zpracovávajícím mléko, vajíčka, sojové boby, korýše, rybí olej, ořechy. Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C mimo dosah přímého slunečního záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy. Alergeny: mandle