Košík je prázdný
Kategorie zboží

Kakaový prášek Diana BIO 3kg


Kakaový prášek je vyroben z pražených kakaových bobů.
Vaše cena 1 169,60
Vaše cena bez DPH 966,60
 
Dostupnost Skladem 1 ks
Odesíláme zítra

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%


Podrobný popis

Kakaový prášek je vyroben z pražených kakaových bobů. To jsou v podstatě semena plodů, která rostou na stromě zvaném Theobroma cacao neboli Kakaovníku, pocházejícího ze Střední a Jižní Ameriky. Plody kakaovníku jsou lusky, ve kterých lze najít až 60 kakaových bobů spolu s bílou lepkavou dužinou.

 

Z nutričního hlediska jsou kakaové boby doslova nabité vitamíny a minerály potřebnými pro zdraví našeho těla. Patří mezi největší přírodní zdroje antioxidantů, které zpomalují stárnutí buněk a chrání naše tělo před mnoha nemocemi. Pokud se snažíte udržovat v kondici a vypadat stále svěže, můžete si naordinovat pár kakaových bobů denně a uvidíte sami.

 

Navíc jsou známé jako antidepresivum a to díky vlivu na obsah serotoninu a dopaminu, které pečují o naši psychiku, takže s kakaovým práškem myslíte na pohodu celé rodiny.

 

Jejich největší předností je vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které jsou pro naše zdraví nezbytné. Zajišťují správný růst a vývoj, posilují srdce, jsou protizánětlivé a jejich dostatek v těle pomáhá předcházet mnoha vážným nemocem. Zároveň mají pozitivní vliv na funkce mozku a zvyšují koncentraci. Jejich nedostatek se může projevit nejen na těle ale i na náladě.

 

Špatné nálady se ale s kakaovými boby bát nemusíte a to díky vysokému obsahu flavanolů. Ty pomáhají zvyšovat hladinu endorfinů a serotoninu, tedy hormonů štěstí a dobré nálady. Serotonin také působí proti stresu a depresím, takže kakaové boby mohou být v boji s nimi velkou oporou.

 

Mimo kvalitní sacharidy, tuky, a bílkoviny v kakau najdete široké spektrum vitamínů ze skupiny B a také vitamín K, jehož hlavním úkolem je zajištění správné činnosti jater, vstřebání vápníku a také reguluje srážlivost krve.

 

Z minerálů je v kakau významně zastoupen například selen, mangan, vápník, hořčík a železo, které tělo právě z kakaa dokáže velmi dobře vstřebávat.

 

Alergeny: bez alergenů

Složení: kakaová jádra mletá 100%

Návod na použití: Kakaový prášek můžete používat úplně stejně jako běžné kakao. Dá se přidat do dezertů, smoothie, ovesné kaše, jogurtu nebo granoly. Můžete si s ním posypat zmrzlinu, nebo z něj udělat kakao. Fantazii se meze nekladou. Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat například v našich receptech, které pro vás připravili ti nejlepší kuchaři a cukráři. Své hosty s nimi určitě okouzlíte.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.

 

 

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota (kJ/kcal) 1351/325

Bílkoviny (g) 27,2

Tuky (g) 11

Z toho nasycené mastné k. (g) 6,8

Sacharidy (g) 13,4

Z toho cukry (g) 1

Vláknina (g) 31,7

Sůl (g) 0,003

 

výrobce:

Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků"

https://www.diana-company.cz/

+420 222 511 196

diana.company@diana-company.cz

Rumunská 1829/8; 120 00 Praha 2; Česká republika