Košík je prázdný
Kategorie zboží

Nová encyklopedie českého a moravského vína 2. díl


Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno.
Vaše cena 425,00
Vaše cena bez DPH 425,00
 
Dostupnost Skladem > 5 ks
Odesíláme ve středu

Podrobný popis

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína. Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním. Orientaci rovněž usnadňuje několik rejstříků. Kniha je vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.


Parametry

Autor: Zuzana Foffová, Bohumil Vurm