Vážení zákazníci, děkujeme za vaše objednávky. Prosíme vás o trpělivost při jejich doručení, děláme vše pro to, abychom je doručili do Vánoc. Věnujte prosím pozornost datu odeslání, které je uvedeno u zboží. Děkujeme, tým TvFit.cz

Kategorie zboží

Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš


Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností.
Vaše cena 246,70
Vaše cena bez DPH 246,70
 
Dostupnost Skladem > 5 ks
Odesíláme v pondělí 12.1.

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%


Podrobný popis

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.


Parametry

Autor: Vladimír Mikeš