| Vaše cena | 490,40 Kč |
| Vaše cena bez DPH | 490,40 Kč |
| Dostupnost | Skladem > 5 ks |
| Odesíláme ve středu | |
Včely jsou fascinující stvoření a jejich život skrývá dosud netušená biochemická tajemství. <br> Ing. Miloš Kašpar, zkušený včelař a chemik, otevírá čtenářům dveře do mikrosvěta enzymů, feromonů, kyselin a medu. Kniha ukazuje, jak včely komunikují, proč je matka živena výjimečnou kašičkou a co stojí za účinky manukového medu. Dozvíte se, jak vosk a propolis chrání úl i zdraví včelstva. <br> Autor přibližuje složení medu, pylu a mateří kašičky a odhaluje chemické procesy, které stojí za jejich účinky. Popisuje také, co včelám škodí, jak funguje kyselina šťavelová proti varroáze a proč některé cukry představují riziko. Vysvětluje, jak esenciální oleje působí na parazity i samotné včely. <br> Nebojí se ani kontroverzí – kritizuje nadužívání léčiv a upozorňuje na úbytek biodiverzity. Přesto zůstává optimistou a zdůrazňuje, že včely u nás nevymírají, ale jejich počet roste. Kniha není pouhou příručkou, ale poutavou cestou k pochopení včel z pohledu biochemie a moderní vědy.
Pro vstup na tuto webovou stránku prosím potvrďte, že splňujete věkovou hranici 18 let
