Košík je prázdný
Kategorie zboží

Semo Bazalka pravá - Lime 0,7g


Citrónová – menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Díky kombinaci bazalkové a výrazné citrónové vůně je tato odrůda ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.
Vaše cena 54,00
Vaše cena bez DPH 48,21
 
Dostupnost Skladem > 5 ks
Odesíláme v pondělí

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - září

Odrůda:

LIME - citrónová – menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Díky kombinaci bazalkové a výrazné citrónové vůně je tato odrůda ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.



Bazalka pravá: LIME (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Díky kombinaci bazalkové a výrazné citrónové vůni je tato odrůda ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


Parametry

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: LIME

Typ: Aromatické rostliny