Košík je prázdný
Kategorie zboží

Výživa dialyzovaných pacientů


Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů.
Vaše cena 297,00
Vaše cena bez DPH 297,00
 
Dostupnost Skladem > 5 ks
Odesíláme ve čtvrtek

Podrobný popis

Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty.


Parametry

Autor: Petra Pokorová