Košík je prázdný
Kategorie zboží

Semo Bazalka pravá - Cinamonette 0,7g


Skořicová – bazalková vůně s nádechem skořice a anýzu. Vhodná k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně. Dekorativní rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy.
Vaše cena 55,00
Vaše cena bez DPH 49,11
 
Dostupnost Skladem > 5 ks
Odesíláme dnes

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - říjen


Odrůda:

CINAMONETTE - skořicová – bazalková vůně s nádechem skořice a anýzu. Vhodná k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně. Dekorativní rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy.




Bazalka pravá: CINAMONETTE (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Bazalková vůně s nádechem skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně. Dekorativní rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy.

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


Parametry

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: CINAMONETTE

Typ: Aromatické rostliny